הרבה אנשים מתחילים לחפש דרכים להתמודד עם ההתנהגות הפראית של הכלב שלהם. אכן, לא כל האנשים מתמודדים עם כלבים, יש גם את אלה שאימצו כלב קטן והרגישו שמדובר בכלב פראי למדי. כמובן שגם אם הכלב שלכם שוקל 20 ק"ג או 5 ק"ג בלבד אתם תהיו מותשים מההתנהגות האותנטית שלו ללא אילוף שיעזור לו ולכם להתנהל טוב יותר בחיי היום-יום וכן בגידול שלו. אבל מה שיטת העבודה המומלצת? בוא נבין את סדרי העדיפויות שלכם ורמז, אנחנו מציכים להוריד את השאלה כמה עולה אילוף כלבים ולהחליף אותה באיך לחנך כלב. וכל התשובות יחכו במאמר.
השאירו פרטים ונשוב אליכם
בואו נכיר טוב יותר: על שיטות אלקטרוניות שמעתם?
במחקר שנערך על בעלי כלבים, 88% מהמשיבים התחילו סוג מסויים של אילוף. שיטות אילוף מועדפות השתנו. 16% מבעלי הכלבים טענו שהם עושים שימוש רק באילוף חיובי ו-12% הלכו על שיטה היברידית. כמובן יש הרבה טעמים המניעים את ההתלבטות ואת השאלה באיזה אמצעי כדאי לבחור. המטרה של המאמרים שלנו הם בעיקר להמנע מטעויות וכן, משום הששאלה איך לחנך כלב מצויה בעיקר באפשרות שלך לחנך את עצמך להתמדה ולהקפדה על הפרטים הקטנים שלבסוף, עם מאלף כלבים מקצועי וגם בלי, תוכלו להביא לתוצאות המיטביות ביותר. אצלנו באקדמיה הישראלית לאילוף מאמינים בחשיבות של להכיר את המסע, את הכלב והכי חשוב – את עצמכם, על מנת למצות את שיטות הטיפול והיום – כל מה שצריך לדעת אל אילוף של המילניום:
- ההבדל בין ענישה חיובית לענישה והתעללות. ההבדל מצוי מאוד בנסיבתיות. אדם שרוצה להתעלל בכלב שלו לא יחכה לרגע שהוא יתנהג גרוע אלא יתעללו בלי קשר ושם בדיוק נמצאת התשובה שבאמצעותה אתם יכולים להרגיע את החששות המאוד מוצדקים שלכם.
- איך אמרתם שקוראים לשיטה? שיטת אילוף אלקטרונית מלאה במידע כרגע באינטרנט על קולרים בשליטה מרחוק, אילוף אלקטרוני בימים הללו והרבה אנשים מודאגים לגבי השיטה. השימוש באמצעים באמצעים אלקטרוניים הוא שנוי במחלוקת. קורס אילוף כלבים מחירים משתנים ולא כל מחיר יכול להתאים לכל אחד, אבל אין זה אומר שצריך ישר ללכת על אמצעים טכנולוגיים.
- מה הקונפליקט? אם אתם לא מבינים בפסיכולוגיה, אז יהיה לכם קשה להבין שההתנגדות לקולר החשמלי היא לא כי הוא אכזרי, אלא כי הוא נובע מדעות חלוקות בנוגע להתניה אופרנטית ולשאלה איך לחנך כלב יש הרבה תשובות והן לא תמיד מסונכרנות אחת עם השנייה.
לי זה לא יקרה: מה הסיכויים שתגרמו לנזק?
אילוף המבוסס על חיזוקים חיוביים ושליליים מסתמכים בדרך כלל על עירוב של שיטה עם עונשים. העונשים הם כמובן שליליים ונועדו על מנת לדכא התנהגות מסויימת, אבל יש גם עונשים חיוביים. אם אתם חוששים מעונשים בשל החשש מליצור אצל הכלב שלכם תגובה חרדה הרבה אנשים תוהים מה עומד מאחורי הביטחון של אנשים להעניש את הכלב שלהם בלי שזה יצור אצלהם לבטים רבים אבל אנחנו אומרים – אל חשש. יש הרבה סיבות להמנע מלגרום לכלב לטראומה, אבל הקולר הוא לא הדבר היחיד. בואו נעשה את זה צעד-צעד להבנה עם שני תרחישים נפוצים – אחד נכון ואחד פחות:
- תרחיש ראשון – כלב שאוכל צואה.
דוגמה אחת טובה תהייה כלבים שאוהבים לאכול צואה. כן. ואלה מהאנשים שרוצים שזה יפסקץ בעלים קונים קולר הלם ומשתמשים בו בעוצמה הכי גבוהה עד שהכלב קופץ והם חושבים שהמלאכה הסתיימה כי הכלב כבר לא רוצה לאכול את הצורה, אבל אין להם מושג שהוא לא אוכל אותו ושהוא גם, נניח, לא מצליח להתקרב לשום דבר שנראה כמו דשא. - תרחיש שני – כלב שאוכל צואה, בלי טראומה.
- אז איך כן עושים את זה נכון? הכלב מבין שהוא יכול לשלוט בתחושה הלא נעימה שמלווה את ההרגל הגרוע שלו ועושה שימוש מבוקר, אל בעוצמה הכי גבוהה, ואז הכלב מבין שאולי כדאי לו לשנות את ההרגלים שלו ואפילו יאבד חשק מלהתקרב לצואה ולאכול אותה.